В  Художествената галерия Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч на 5

...
В  Художествената галерия Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч на 5
Коментари Харесай

Откриха изложба натюрморт в Ловеч по повод предстоящата Цветница

В  Художествената изложба „ Проф. Теофан Сокеров “ в Ловеч на 5 април 2022 година вечерта бе открита галерия от картини от жанра натюрморт.

Това е една нетипична галерия с непоказвани до момента произведения от фонда на галерията, сподели при откриването шефът на галерията Валентин Узунов.

„ Това е опция да се докоснем до богатата сбирка на галерията, която няма задоволително повърхност, с цел да покаже всичко. Имаме един културно деен шеф на галерията, който „ разсънва “ тази насъбрана просвета. Културната традиция на този град е жива и се развива. Изложбата има и сантиментална стойност, тъй като ни връща в младите години. Някои картини съм ги виждал още когато съм бил възпитаник “, сподели при откриването ръководителят на Общинския съвет в Ловеч Петър Цолов.

Събитието събра вниманието на художници и ценители, общински съветници, присъстваше и Росен Веселинов, зам.-областен шеф на Ловеч.

Експозицията е от живописни платна на създатели като Румен Гашаров, Елена Иванова, Долорес Дилова, Борис Данков, Богдана Дочева, Василка Монева, Мая Горова, Николай Добрев, Радослав Филипов и други. Преобладават пролетните флорални претекстове, които са в унисон с разцъфващата природа. Неслучайно изложбата е отдадена на идните празници за Цветница (15 -17 април).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР